Addition

November 17, 2009

The new garage doors allow light to enter and are more attractive. The short roof over them keeps water and snow away.

“Before” – The existing garage.

The existing garage was too small and had inadequate headroom in the rear. It also had a column dead center inside which was constantly in the way. The slab and foundation walls were badly cracked as a result of inadequate reinforcing.

As generously sized as the existing house is, it did not have a proper mud room or laundry room. The owners added these components as part of rebuilding the garage. The laundry room is nestled between the garage and the existing den. The attic space above, currently used for storage, can easily be converted to finished space as heating and electrical components were roughed in during construction.

This view of the rear of the house shows the covered mud room entry just to the left of the grille, mud room (behind the three windows to the left of the entry), and back of the garage.

The covered entry also provides exterior access to the garage.

This detail shows the custom entry door and sidelights into the mud room.

Advertisements

One Response to “Addition”

  1. sidon67 Says:

    Because of the complexity of the existing roofs, this addition was not as straight forward as the finished project appears. The steep grade behind the house complicated matters further and required significant regrading to allow the new construction to fit comfortably on the site.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: